Pas i Brønden og Kilden
Foto: To danske pas.

I kulturhusene Brønden og Kilden kan du ansøge om eller få fornyet dit pas.
Mandage kl. 11-14 og torsdage kl. 14-17.

Når du ønsker at ansøge om eller have fornyet dit pas, skal du møde op personligt, med henblik på identifikation, fingeraftryk og digital underskrift.

Husk at medbringe:

• Dankort. I Brønden og Kilden tages der ikke imod kontanter
  • Et vellignende foto. I Brønden og Kilden kan du ikke få taget foto. Se krav til dit pasfoto her.
  • Dit sidste udstedte pas, hvis du ønsker at få passet fornyet.
  • Original dåbs- eller navneattest, hvis du ikke har et pas i forvejen.
  • Fødselsattest, hvis du søger pas til et unavngivet barn.
  • Sundhedskort (sygesikringsbevis), hvis dit personnummer ikke fremgår af attesten eller af dit billedlegitimation, og du ikke har et pas i forvejen.

Det tager 11-15 hverdage, før du får dit nye pas.

Ved hastepas, forlængelse og provisorisk pas, skal du henvende dig i Borgerservice på Rådhuset.

Alle børn skal have deres eget pas

Børn skal have deres eget pas, uanset hvor gamle de er, og skal også møde op personligt.

For at få udstedt et pas til dit barn skal begge indehavere af forældremyndigheden udfylde felterne om samtykkeerklæring i ansøgningen, hvis der er fælles forældremyndighed.

Hvis ikke begge forældre kan møde op, skal samtykkeerklæringen underskrives fysisk og medbringes eller underskrives digitalt med forældrenes nem id ved at benytte selvbetjening for pas. Dog skal en af indehaverene af forældremyndigheden møde personligt op med barnet.

Når du ansøger om pas til dit barn, skal barnet være til stede. Der gælder de samme regler for pas til børn, som for pas til voksne, hvad angår fx kvaliteten af det medbragte foto. Dog skal børn under 12 år indtil videre ikke afgive fingeraftryk.

Hvis dit pas snart udløber

Du skal være opmærksom på, at nogle lande kræver, at dit pas er gyldigt 6 måneder ud over rejsens varighed. Hvilke regler der gælder for netop dit rejsemål, kan du finde ud af på Udenrigsministeriets hjemmeside

Læs om reglerne om pas

Der kan være nogle regler omkring pas, som kan være relevant for dig at vide noget om. Her er nogen af de mest almindelige spørgsmål og regler om pas beskrevet.
Regler om pas

Priserne på pas (2017)

0-11 år: 115 kr.
12-17 år: 141 kr.
18-64 år: 626 kr.
65 år og derover: 376 kr.

Gyldighed for pas (2017)

0-2 år: gyldigt i 2 år
2-18 år: gyldigt i 5 år
18 år og derover: gyldigt i 10 år